فیلم سینمایی «تابستان همان سال»

پوستر فیلم سینمایی تابستان همان سال

معرفی فیلم

«تابستان همان سال» عنوان تازه‌ترین ساخته محمود کلاری در مقام کارگردان است که تهیه‌کنندگی آن را علی اوجی برعهده دارد. مهران مدیری در این فیلم ایفاگر نقش یک رمال پیر است.

محمود کلاری سال گذشته و بعد از گذشت ۲۲ سال از ساخت آخرین فیلمش تصمیم گرفت تا سومین فیلم سینمایی خود با نام «همچون در یک آینه» را به تهیه‌کنندگی علی اوجی جلوی دوربین ببرد. این فیلم در سکوت خبری وارد مرحله تولید شد و برای حضور در بخش مسابقه چهل و دومین جشنواره فیلم فجر از داستان و بازیگرانش رونمایی شد. در فیلم جدید محمود کلاری که به دلیل شباهت با آثار ناصر تقوایی به «تابستان همان سال» تغییر نام داده است، علی شادمان عهده دار نقش اصلی است و در کنار او بازیگرانی چون فریبا نادری، سمیرا حسن پور، صابر ابر، پژمان بازغی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

«تابستان همان سال» داستان پسر بچه هفت ساله‌ای است که پیش رمالی می‌رود تا دزد طلاهای عمه اش را از آینه شناسایی کند، عطا که هیچ تصوری از سرانجام آنچه در آن شرایط بر زبان می‌آورد ندارد، برای رهایی از آن وضعیت، هر آن‌چه از تعاریف عمه‌اش درباره شک و تردید او نسبت به دزدی داوود پسر عمه دیگرش شنیده بازگو می‌کند، غافل از آنکه این دروغ موجب عقوبتی دوراز انتظار برای کل خانواده می‌شود.

محمود کلاری سابقه همکاری با فیلمسازان شاخصی همچون مرحوم علی حاتمی، مسعود کیمیایی، ابراهیم حاتمی‌کیا، داریوش مهرجویی و اصغر فرهادی را در کارنامه دارد و اولین بار در سال ۱۳۷۵ فیلم «ابر و آفتاب» را به عنوان کارگردان جلوی دوربین برد که موفقیت‌هایی هم به دست آورد. باید دید فیلم جدید او که در سکوت خبری تولید شده است، می‌تواند موفقیت‌های قبلی‌اش را ادامه دهد.

عوامل فیلم

کارگردان: محمود کلاری، تهیه‌کننده:علی اوجی، نویسنده: محمود کلاری با همکاری: باران جعفری

بازیگران: علی شادمان، مهران مدیری، فریبا نادری، سمیرا حسن پور، رویا جاوید نیا، مهرو نونهالی و با حضور صابر ابر، پژمان بازغی، نسیم ادبی، رایان سرلک و رونیکا بهرام زاده.

مدیر تولید: محمد حیدرقلی، طراح صحنه:کامیاب امین عشایری، مدیر فیلمبرداری: کوهیار کلاری، تدوین: حمید نجفی‌راد،  موسیقی: حسام ناصری، صدابردار: محمود خرسند، گریم: مهرداد میرکیانی.

 

تحلیل آیه دُ سینما
حسین سنگ برگان
حسین سنگ برگان
بیشتر بخوانید

فیلم با ریتم کند و روایتی خسته کننده سعی دارد قصه‌ی تهمت و مکافات را دنبال کند. فیلم روایتش را به سال ۳۲ و بحران‌های مربوطه می‌برد، یک انتخاب نامربوط به قصه، شاید برای زیرمتنی سیاسی. فیلم شخصیت‌ و خانواده‌ی حال خوب نداشت مثل جامعه‌اش که حال خوب نداشت مطالعه کامل

سید حمید رضا قادری
سید حمید رضا قادری
بیشتر بخوانید

محمود کلاری فیلمبردار بزرگ سینمای ایرانه احتمالا در کنار نعمت حقیقی یک از دو فیلمبردار بزرگ سینمای ما سابقه فیلمسازی هم داره توی این فیلم دو پسرش کوهیار و کامیار هم باهاش هستن. مطالعه کامل

رضا رحیمی فرد
رضا رحیمی فرد
بیشتر بخوانید

شرایط تماشای یک فیلم، بر درک و دریافت، و حس مخاطب از فیلم تأثیر می‌گذارد؛ مثل اینکه وقتی گرسنه‌ای باید غذا بخوری، بستنی نمی‌چسبد! یا بعد از کله‌پاچه، بدن فقط چای نبات می‌طلبد؛ نه اینکه یک پرس چلوکباب! مطالعه کامل

حسین طالبی
حسین طالبی
بیشتر بخوانید

وقتی همه، یعنی از تهیه‌کننده تا هیات انتخاب، تماشاگران و داوران جشنواره از یک فیلم خوش‌شان بیاید، یعنی موفقیت واقعی و رسیدن به قله توسط فیلم‌ساز. قوی دل قله را فتح کرد. علی فراهانی صدر قطعا در دهه اخیر بهترین فیلم‌ساز اول است که تمام رقبای خود را در رقابتی نا برابر پشت‌سر گذاشت... مطالعه کامل

پیمایش به بالا